Skip to main content
Tijd vliegt als je doet wat je graag doet! Gravual bestaat intussen drie jaar, en ik ben nog elke dag dankbaar dat ik full time mag doen wat ik het liefst doe: grafisch ontwerp! Dit lijkt me dan ook een gepast moment om iedereen een dikke merci te zeggen die heeft geholpen om dit mee mogelijk te maken.

De eerste, en meteen meest voorkomende reden om het logo of de volledige huisstijl van je zaak een restyling te geven is omdat ze er wat gedateerd uitzien. Als je logo de laatste jaren niet meer is veranderd dan is de kans groot dat het niet meer voldoet aan ‘deze tijd’. Niet alleen zijn de grafische trends de laatste jaren veel veranderd, ook de manier waarop klanten jouw logo zien is grotendeels gewijzigd, bijvoorbeeld op een smartphone of op sociale media. Tien jaar geleden moest hier nog geen rekening mee gehouden worden, vandaag is het super belangrijk om mee te nemen in het designproces.

Dit is ook meteen een ideaal moment om even terug te blikken. Ik neem jullie graag even mee terug naar een paar van mijn persoonlijke Gravual-hoogtepunten van de afgelopen drie jaar.

2015: Route Du Soleil

Één van mijn eerste grotere projecten die ik heb gedaan was de huisstijl en al het grafisch materiaal voor de skivakantie van route du soleil in 2015. Toffe job, toffe kerels, en helemaal de max is dat ik achteraf gratis mee mocht gaan snowboarden. Om dan in het dorp rond te lopen dat helemaal versierd is met banners en vlaggen die je zelf hebt ontworpen geeft toch een speciaal gevoel. Mijn vrienden noemen me soms nog ‘Sander Banner’. Helaas heb ik niet veel sfeerbeelden meer terug gevonden van toen, dus jullie zullen het moeten doen met een foto van een kerel met een opblaasbare flamingo, en een casanova met twee meisjes en zijn Route Du Soleil shirt die ik heb ontworpen.

2016: Tattoo’s

Ik heb ooit een tattoo ontwerp gemaakt voor een vriend. Een minimal spreeuw in een soort van grafische cirkel. Zelf heeft die ‘m nooit gezet, maar toen ik me daarbij had neergelegd kreeg ik een paar maanden later onverwachts een mailtje in m’n mailbox. “Hey Sander, Ik heb je tattoo ontwerp op m’n arm laten tatoeëren. Hopelijk vind je dat niet erg?”. Ba-nge-lijk. Iemand totaal onbekend had het ontwerp op Dribbble zien passeren en heeft die in het groot op zijn arm laten zetten. Enkele maanden later kreeg ik opnieuw een mailtje van iemand die mijn ontwerp had laten tatoeëren. Ik beloof je; als ontwerper is iemand die jouw ontwerp permanent op zijn lijf laat zetten een van de grootste complimenten die je kan krijgen! Wie volgt er nog?

2015-2018: Rock Werchters’ Rockvillage

Ik doe al enkele jaren alle grafisch ontwerp voor Rockvillage, het luxe alternatief voor de camping van het Rock Werchter festival. Ook hier heb ik deels een ruildeal gemaakt. Ik kan telkens met drie vrienden het hele werchter-weekend genieten van alle luxe. Ontkateren in de jacuzzi, cocktailtje bij het strand, douchen in de propere en warme douches zonder inmense wachtrij,… Niet iets waar ik normaal mijn geld aan zou geven (ik ben niet perse gesteld op veel luxe) maar als je zo’n deal kan maken, maak ik graag een uitzondering!

2017: Sampa Iced Tea Company

Toen ik de boodschap kreeg dat ik het grafisch ontwerp mocht doen voor een nieuw iced tea merk uit Hemiksem, was ik direct enthousiast. Beginnend met het logo en huisstijl, om dan verder te gaan met het ontwerp van de labels, daarna kwam de website en tenslotte nog naamkaartjes, ideeën voor de presentatie in cafés enzovoort. Helemaal cool was dat ik al snel merkte dat Alex en de andere Sampa-mannen mij volledige creatieve vrijheid gaven. Dat gebeurt niet vaak, en zeker niet bij zo’n tof, uitgebreid project. Ik ben dus enorm trots op het eindresultaat. Telkens als ik de flesjes in de winkel of bar zie staan, ben ik stiekem toch een beetje fier. Meer over het Sampa Project? Bekijk alle foto’s op mijn site, of neem een kijkje op hun site.

Dikke merci!

Uiteraard is dit maar een enorm kleine selectie van de vele toffe momenten die ik heb meegemaakt tijdens de laatste drie jaar Gravual. Ik hoop dat ik op deze manier nog even door mag gaan.

Zoals ik al zei: Bedankt voor de kansen, toffe samenwerkingen en onvergetelijke momenten! Zoals mijn bomma zou gezegd hebben: ‘Gij zijt met uw gat in de boter gevallen’. En gelijk had ze!