Tof dat je interesse hebt in een logo ontwerp. Hopelijk kunnen we fijn samenwerken!

De prijs van een logo kan sterk verschillen. Afhankelijk van het aantal voorstellen, feedbackrondes of extra opties kan je uitkomen in een andere prijsklasse. Deze tool neemt je mee door een paar van de opties die beschikbaar zijn en geeft je een indicatie van de kostprijs. Uiteraard is geen enkel creatief proces rechtlijnig en is een goed introductie gesprek nodig om een exacte prijsinschatting te maken. Ben je geïnteresseerd in een logo? Aarzel dan niet om me te contacteren voor een volledig vrijblijvende offerte. Ik help je graag verder.

Aantal Logo Voorstellen

Het kan soms handig zijn om te kiezen uit verschillende logo voorstellen. Zo heb je de kans om binnen de gemaakte ontwerpen te kiezen voor het logo dat het best bij je past. Meerdere voorstellen maken is meer werk. De kostprijs stijgt dus bij elk extra ontwerp.

Uitwerking Design

Dit is de moeilijkste factor om mee te nemen in de berekening, aangezien dit volledig afhangt van jouw inschattingsvermogen. We maken een onderscheid in uitwerkingsgraad. Uiteraard zijn alle Gravual logo’s zorgvuldig afgewerkt, toch maak ik graag een onderscheid. Het logo voor een kleine zelfstandige loodgieter moet geen design awards winnen, terwijl een groot nieuw ICT bedrijf waarschijnlijk nét iets meer wil. Het hangt dus een beetje af van hoe overwogen je logo is. Geraak je hier niet uit? Geen probleem, tijdens een kennismakingsgesprek komen we dit vanzelf te weten.

Moodboard / Pinterestbord (-€50!)

Heb je een duidelijk moodboard of pinterestbord waar enkele voorbeelden instaan van hoe jij je toekomstige logo ziet? Top! Zo hebben we meteen de juiste sfeer en stijl te pakken en winnen we tijd. Daarom krijg je €50 korting. Hoera!

Aantal Feedbackrondes

De logo’s zijn gemaakt en doorgestuurd. Je hebt je favoriete variant uitgekozen, maar wil graag nog een paar kleine aanpassingen doen aan je kersverse logo. Geen probleem! Hier kan je aanduiden hoeveel feedbackrondes je denkt nodig te hebben voordat je 100% tevreden bent.

Logo Analyse Boek

Voor grotere bedrijven waar meer mensen beslissen over welk logo gekozen wordt is het handig om een logo analyse boek voor handen te hebben. Zo kan je, ook nadat ik de uitleg gedaan heb over waarom ik welke beslissingen heb gemaakt, nog duidelijk het verhaal navertellen. Benieuwd hoe zo’n boekje eruit ziet? Hier kan je een voorbeeld downloaden. Je kan ook een gedrukte versie bestellen. Die heeft een harde kaft en is 14cm groot.

Huisstijl

Een logo op zich is een goede start van wat een sterke communicatie kan worden, maar zegt niet heel veel zonder een bijpassende huisstijl. Hierin bekijken we het groter geheel van wat de fundering van je communicatie zal worden. Denk bijvoorbeeld aan passende lettertypes (misschien zelfs een custom ontworpen lettertype), kleurgebruik, passende iconen of welk soort foto’s het best aansluiten bij het geheel,…

Om dit te bepalen gaan we verder in op de doelgroep van je onderneming. We doen een interview waarin we een zo helder mogelijk beeld proberen scheppen van de persoonlijkheid van het bedrijf of onderneming en vertalen dit naar een doordachte visuele stijl.

Huisstijlgids

Nadat een huisstijl is gemaakt kan het handig zijn dit vast te leggen in een handboek. Hierin worden de do’s en don’ts van de huisstijl gedefinieerd zodat in de toekomst een consistent geheel blijft behouden worden aan de grafische kant van de communicatie. Dit is belangrijk omdat het gezicht van je bedrijf de manier is waarop (potentiële) klanten je kunnen herkennen. Als dit regelmatig veranderd kan nooit een goede vertrouwensband opgebouwd worden met je klanten.

Deze prijs is enkel een indicatie en hangt af van hoe uitgebreid de inhoud van de huisstijlgids is. Een voorbeeld van een huisstijlgids kan je hier downloaden (pdf, 8Mb).

Maak hier je berekening.

Klaar om jouw onderneming een stevige meerwaarde te geven?

Wil je een graag een introductiegesprek of heb je nog een paar vragen?

Contacteer mij