Klant

Velodome

Jaar

2020

Werk
  • Logo
  • Branding / huisstijl
  • Print design
  • Social media

Een fietsenwinkel met een uniek concept.

Velodome is een fietsenwinkel en e-bike specialist in Antwerpen met vestigingen in Berchem, Brasschaat en het Waasland. Ze verkopen een unieke mix van premium merken en verkopen zowel e-bikes, racefietsen als stadsfietsen. Daarnaast organiseren ze themadagen en af en toe ook een ‘Velodome After Hours’, waarbij een spreker binnen de sector zijn verhaal doet.

Ik verzorg al jaren al hun grafische communicatie. Van website tot naamkaartjes, flyers en posters tot sociale media. Zo’n lange samenwerking is niet alleen fijn, maar ook handig om het merk mee te helpen groeien.

Tijd voor een redesign

In 2020 opent Velodome zijn derde vestiging. De eerste winkel is een combinatie van fietsenwinkel en brasserie. De vorige ontwerper speelde met die twee elementen in het logo in de vorm van een kettingschakel en een vork. In de twee nieuwe vestigingen ligt de focus op elektrische fietsen, waardoor het logo niet meer van toepassing is. Tijd voor een rebranding dus!

Het concept achter de visuele stijl

Velodome heeft nood aan een visuele stijl die zonder problemen afbeeldingen en teksten met elkaar verbindt. De afbeeldingen waar mee gewerkt wordt komen vaak van hun verdeelde merken en hebben dus verschillende visuele stijlen. Hun nieuwe huisstijl moet al die beelden kunnen verwerken tot één geheel, en daar bovenop duidelijk de Velodome stempel op drukken.

Als startpunt van de huisstijl nemen we de bewegingsvrijheid doorheen de stad die een elektrische fiets je biedt.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Nood aan een grafische partner? Stuur me een berichtje en dan bekijken we samen waarin jouw onderneming kan groeien. Ik beloof dat ik niet zal bijten. Zelfs al zie je eruit om op te eten.

Contacteer me