Skip to main content
Mensen die mij kennen weten zonder twijfel dat ik enorm graag reis. Met een liefde voor natuur en vooral de bergen trek ik elk jaar minstens een paar weken mijn wandelschoenen aan om met mijn beste vrienden een nieuw gebied te ontdekken. Vorig jaar waren dit mijn favoriete bestemmingen: Tenerife (Spanje), Sierra Nevada (Spanje), Müllerthal (Luxemburg), Cinque terre (Italië) en de Dolomieten (Italië).

Nieuw passieproject: Posters van mijn reizen

Elke ontwerper heeft wel een passieproject, of zou er toch éen moeten hebben. Een project waar je alle creativiteit in kwijt kan en geen enkele klant zegt wat je moet doen. Een project waarin je ruimte hebt om te experimenteren met nieuwe technieken of ideeën, zonder deadlines of budgetten. Kortom, een project waar je jezelf als ontwerper helemaal kan uitleven en herontdekken.

Het voorbije jaar was ik het belang van zo’n project een beetje uit het oog verloren. De tijd nemen voor mezelf om te experimenteren en bij te leren heeft uiteraard ook een positieve invloed op het werk dat ik maak voor klanten. Daarom ben ik begonnen met een nieuw passieproject: posters ontwerpen die een samenvatting weergeven van de reizen die ik heb gemaakt. Dit vormt dan een soort reisdagboek in één beeld. Op die manier combineer ik twee van mijn grootste passies: avontuurlijke reizen en grafisch ontwerp.

Uiteraard gaan die posters heel persoonlijk zijn, maar ik hoop ze zo te kunnen ontwerpen zodat ze voor iedereen toegankelijk zijn. Zo zouden de posters je idealiter in één oogopslag het gevoel kunnen geven dat je mee op reis was. Om jullie letterlijk een beeld te geven van de reizen die ik grafisch ga uitwerken, zijn hier al enkele foto’s. Meer foto’s van mijn reizen kan je vinden op mijn instagram pagina.