Skip to main content
Als grafisch vormgever heb ik vanzelfsprekend een grote liefde voor mooi artwork en posters. Mijn hart voor de natuur doet mij anderzijds nadenken over de duurzaamheid van al die prints. Op een mooie dag besloot ik daarom mijn talent te benutten om de bomen te behouden. Ik ontwierp 2 prints die ik te koop aanbied in de webshop. De helft van de opbrengst schenk ik aan BOS+.

Waarom BOS+

Elke dag verdwijnt 6 hectare Vlaamse grond onder beton of asfalt. En dat is een doodzonde, want bossen zijn cruciaal voor onze fysieke en mentale gezondheid. Ze bieden rustpunten in deze jachtige samenleving. Dagelijks een kwartier in het groen wandelen verlaagt ons stressniveau aanzienlijk. Bossen halen daarenboven een flink deel van het fijn stof uit de lucht en hebben een positief effect op de gezondheidszorg. Een rooskleurige toekomst zonder bossen is dus haast niet voor te stellen.

BOS+ is een Vlaamse organisatie die zich inzet voor bosbehoud, voor meer bos én beter bos in Vlaanderen, en bij uitbreiding de wereld. Dankzij haar expertise ontwikkelt BOS+ een innoverende visie op bos en bomen die ze omzetten in projecten. BOS+ biedt onder meer een educatief pakket aan in het onderwijs, informeert en sensibiliseert bedrijven en voert concrete acties uit in de bossen zelf. Bezoek de website om alles te ontdekken over hun werk.

Milieuvriendelijke prints

Alle posters worden digitaal gedrukt op gerecycleerd BioTop papier. BioTop papier is een prachtige gebroken witte ongestreken papiersoort. Doordat het papier ongestreken is heeft het een lekkere matte uitstraling. Het is chloorvrij gebleekt en bevat geen optische witmakers. BioTop is FSC gecertificeerd. Dat wil zeggen dat het papier geproduceerd is op basis van hout uit ecologisch, sociaal en economisch verantwoord beheerde bossen. Het FSC label omschrijft daarmee de oorsprong van grondstoffen en geeft garanties voor traceerbaarheid van producent tot verbruiker. Meer weten? Kijk dan eens op de FSC website.

Ook digitaal drukken is een bewuste keuze. Digitaal drukken produceert een pak minder afval dan offset drukwerk. Dit omdat er geen drukplaten en chemicaliën worden gebruikt. Bij offset printen moet de pers bovendien eerst op kleur komen, waardoor er vaak voor het gewenste resultaat al 200(!) drukvellen verspild zijn. Met de digitale productiemethode is het bij het eerste vel meteen raak.

kopen grafisch ontwerp poster biologie anatomie vogel

Interesse? Geef een beetje liefde aan jouw muur én de natuur

Interesse om een print te kopen? Of beide als poster set? De natuur zal je dankbaar zijn. Verder zoek ik nog design- en interieurwinkels die deze posters in hun collectie willen opnemen. Ken jij iemand die hiermee kan helpen? Laat het me gerust weten!

Naar de online shop!