Skip to main content

Proces

Leuk dat je interesse hebt in een merkstyling! We gaan als volgt te werk.

Opties

Ik krijg vaak de vraag “hoeveel kost een logo?”. Omdat ik hier geen eenduidig antwoord op kan geven heb ik een berekentool gemaakt die je meeneemt door enkele opties. Zo krijg je meteen een beeld van wat mogelijk is en welke kosten daar tegenover staan. Uiteraard is een creatief proces niet rechtlijnig en kan ik pas een échte offerte opstellen na een initiatie gesprek.

Gesprek

Ik ben benieuwd naar je plannen! Deze bespreken we in een (video-)gesprek. Naast de plannen die je hebt met je zaak bespreken we onder andere de doelgroep, de kernwaarden, wat je met de branding wil bereiken, persoonlijke voorkeuren, enz. Ik begeleid je in het maken van de juiste grafische keuzes. Zodra ik een duidelijk beeld heb kan ik een offerte op maat maken.

Over sommige vragen moet je twee keer nadenken, daarom kan het handig zijn om ze op voorhand al even door te nemen. Ik heb een uitprintbare vragenlijst gemaakt die handig kan zijn tijdens het gesprek.

Offerte

Nadat we hebben afgesproken hoe we jouw zaak gaan doen stralen giet ik al deze informatie in een overzichtelijke offerte zodat je een mooi zicht krijg op de totale kostprijs van je project. Ook al geeft de berekentool een indicatie van wat je hier mag verwachten, toch kan het zijn dat deze kosten nog licht afwijken. Niet elk project is hetzelfde hè.

Voorstel

Als de offerte is goedgekeurd, en eventueel een voorschot is betaald start ik met de uitwerking van het nieuwe merk. Ik werk een pdf bestand uit waarin alle info staat die nodig is om te begrijpen waarom elke keuze is gemaakt. Elk onderdeel wordt apart toegelicht en zo wordt duidelijk dat achter elke beslissing een reden zit die verder gaat dan ‘gewoon omdat het er mooi uitziet’.

Hier kan je enkele voorbeelden bekijken van hoe zo’n pdf eruit ziet:

  • Statik gebruikt technologische oplossingen om
    menselijke problemen aan te pakken (6Mb)
  • Digital Leap helpt bedrijven vooruit door digitale oplossingen. (12Mb)
  • iBeauty ondersteund schoonheidssalons met specifieke software. (3,5Mb)
  • Wine & Shine verkoopt kwaliteitswijnen voor mensen die niet veel van wijn kennen. (1Mb)

Feedback

Tijdens het opmaken van de huisstijl maak ik veel overwegingen. Al deze keuzes zorgen voor een mooi grafisch geheel, maar dat wil niet perse zeggen dat dit de enige juiste keuzes zijn. Daarom voorzie ik bij elk project nog marge om jouw persoonlijke voorkeuren te verwerken. Standaard reken ik twee feedbackrondes mee in het opgestelde budget.

Oplevering

Als iedereen tevreden is kunnen we het project afronden. Of net niet! Nu we de huisstijl hebben vastgelegd kunnen we hier mee aan de slag in de verdere communicatie van je zaak. Flyers, websites, folders, verpakking enzovoort, bekijk hier waar ik je mee kan helpen! Ik ga graag een langetermijnsamenwerking aan met mijn klanten. Zo kunnen we écht een verschil maken!