Skip to main content

Een sterk logo en doordachte branding hebben een grote impact op jouw onderneming. Ze zijn het gezicht van je merk, en mensen denken meteen aan jouw product of dienst wanneer ze je logo zien staan. Maar wanneer is het nodig om dat gezicht een facelift te geven? Hier bespreek ik kort wanneer je het best een afspraak maakt met een grafisch vormgever voor een redesign.

Je huisstijl ziet er verouderd uit

De eerste, en meteen meest voorkomende reden om het logo of de volledige huisstijl van je zaak een restyling te geven is omdat ze er wat gedateerd uitzien. Als je logo de laatste jaren niet meer is veranderd dan is de kans groot dat het niet meer voldoet aan ‘deze tijd’. Niet alleen zijn de grafische trends de laatste jaren veel veranderd, ook de manier waarop klanten jouw logo zien is grotendeels gewijzigd, bijvoorbeeld op een smartphone of op sociale media. Tien jaar geleden moest hier nog geen rekening mee gehouden worden, vandaag is het super belangrijk om mee te nemen in het designproces.

Voor Ownnr heb ik hun logo en huisstijl een volledige makeover gegeven. Een die frisser en moderner oogt, klaar om als app een volgende hoofdstuk te beginnen.

Gaan voor een professionele huisstijl

Wanneer een nieuwe onderneming wordt opgestart, wordt vaak beroep gedaan op gratis online logo ontwerp programma’s of op een kennis die ‘wel weet hoe Photoshop werkt’. Helaas zit achter deze logo’s weinig visie en is de uitwerking dikwijls niet geweldig.
In dit geval is het altijd een goed idee om je logo onder handen te laten nemen door een professioneel grafisch ontwerper. Zij bekijken het hele verhaal van je onderneming: ze onderzoeken de doelgroep, bekijken de bedrijfsvisie, bestuderen de bedrijfsgeschiedenis en doelstellingen,… Al deze info wordt dan verwerkt en geconcentreerd tot een sterk logo. Één dat vertrouwen uitstraalt en je onderscheidt van de concurrentie. Kortom een logo dat er voor zorgt dat klanten zich gaan binden aan je merk.

Logo redesign herwerking huisstijl - mindspeller voor Logo redesign herwerking huisstijl - mindspeller na

Mindspeller is een onderneming die marketing en wetenschap met elkaar verbindt. Zij hebben zelf hun eerste logo gemaakt en willen hier sterk aan blijven vasthouden. Toch was er nog veel marge voor verbetering. De curves van het icoon zijn opgekuist en simpeler gemaakt, de letters zijn aangepast zodat ze moderner zijn en hun technologische achtergrond meer uitstralen.

Je product, visie of doelstellingen zijn veranderd

Onze wereld is in constante verandering. Soms moet je flexibel zijn en je onderneming hieraan aanpassen. Zijn je product, bedrijfsvisie of doelstellingen die je een paar jaar geleden hebt opgesteld niet meer van toepassing? Dan kan het zijn dat je huidige branding of logo eveneens niet meer past bij die nieuwe visie. En aangezien veel mensen je logo zien als een herkenningspunt waarvoor je onderneming staat, is het belangrijk dat het wordt geupdate zodat het de juiste boodschap blijft uitstralen naar je klanten.

Logo redesign herwerking huisstijl - velodome voor Logo redesign herwerking huisstijl - velodome na

Voor velodome heb ik dit soort redesign gedaan. In hun eerste vestiging hebben ze de combinatie van een fietsenwinkel en een brasserie. Leuk van de vorige ontwerper om daar mee te spelen. Maar aangezien ze nu twee nieuwe vestigingen hebben geopend zonder deze formule, en hun focus nu meer op elektrische fietsen ligt, was dit idee niet meer van toepassing. Tijd voor een rebranding dus!

Tijd voor een redesign?

Benieuwd of de huisstijl van jouw onderneming nog overeind blijft in 2020? Stuur me dan gerust een mailtje en dan bekijken we samen of het nodig is om een redesign te doen, en hoe we een meerwaarde kunnen bieden aan jouw merk.