0

Winkelmand

Ik had onlangs een gesprek over de voordelen van werken met een klein grafisch design bureau of freelance designer t.o.v. een groot design bureau. Omdat ik ervan overtuigd ben dat kleine bureaus heel wat mooie voordelen hebben, heb ik ze even opgelijst. Dit zijn dé vijf voordelen van een klein grafisch ontwerp bureau.

1 Even veel talent, voor minder geld

Een bedrijf van 20 man runnen kost meer dan een klein bureau. Een grote kantoorruimte is nodig om alle medewerkers een plek te geven. Die kantoren zien er dikwijls ook bijzonder knap uit, maar geven geen meerwaarde aan het uiteindelijke product. Ook moeten alle mensen een mooi loon uitgekeerd krijgen en heb je extra jobs om de communicatie binnen het bedrijf vlot te laten verlopen. Al deze factoren zorgen er voor dat een groot bedrijf niet anders kan dan de prijzen van hun diensten een stuk duurder maken dan een klein bureau. Wil dat zeggen dat het uiteindelijke product er beter zal uitzien? Zeker niet. Een proces dat door één iemand gestuurd wordt heeft simpelweg minder verliesposten.

2 Één duidelijke gedachtegang

Een freelance designer is een persoon met verschillende skills. Bijvoorbeeld grafisch ontwerp, logo design, branding, webdesign, basic marketing etc. Al deze onderdelen zijn onmisbaar om jouw complete branding te ontwikkelen. Één persoon die weet hoe hij alles samen moet laten werken, en dat vanuit één gedachtegang helpt je op de kortste termijn naar jouw gewenste resultaat.

3 Betere communicatie

Omdat je rechtstreeks samenwerkt met de designer, werk je samen met de enige persoon die controle heeft over heel het proces van jouw project. Wanneer je een vraag hebt over een bepaald onderdeel binnen jouw project, moet je dus niet op zoek naar de juiste persoon binnen het bedrijf. De persoon die je huisstijl ontwerpt én de website maakt, is meteen ook jouw aanspreekpunt. Hij is de enige die verantwoordelijk is voor jouw telefoontjes en e-mails.

4 Snelheid

Een freelance designer maakt sneller beslissingen en is dus flexibeler in zijn vooruitgang dan een groot design bureau. Het hele proces van ontwikkeling en revisies gebeurt sneller bij één persoon die alles tegelijk doet, t.o.v. verschillende mensen die moeten samenwerken en waar ieder zijn klein deeltje van het werk afzonderlijk verricht.

5 Je voelt je de belangrijkste klant, omdat je dat waarschijnlijk ook bent!

Een klant zei ooit tegen mij “we voelen ons de belangrijkste klant”. Ik was blij dat te horen, omdat het bewees dat de inspanning en zorg die ik steek in mijn werk en relatie met de klant hen goed doet voelen. Een klein bedrijf zal zeker niet dat leuke gevoel krijgen bij een groot design bureau, omdat ze simpelweg kleine klanten zijn in vergelijking met de grote klanten met enorme budgetten. Klanten van een klein grafisch ontwerp bureau voelen zich als de belangrijkste klant, omdat ze dat waarschijnlijk ook zijn! Ze hebben een persoonlijke band met al hun klanten en doen er alles aan om hen zo gelukkig mogelijk te maken.